Okuryazarlık Becerileri Etkinlik Kitapları

Okuryazarlık Becerileri Etkinlik Kitapları

OGM Materyal web sayfasında yayımlanmış olup

https://ogmmateryal.eba.gov.tr/kutuphane/okuryazarlik-becerileri

adresinden erişim sağlanabilir. 

10.04.2023 142

“Okuryazarlık Becerileri Etkinlik Kitapları”     

 

                      İlgi  :Ortaöğretim Genel Müdürlüğü'nün 30.03.2023 tarihli ve E-21658195-115.04-73432033 sayılı yazısı.

 

                  Günümüz şartlarında bireylerin bilgiyi edinmesinin ve bilgiye ulaşmasının ötesinde daha işlevsel becerilere sahip olması gerekmektedir. Bilgiyi işlevsel olarak kullanabilme, bilgiye eleştirel yaklaşabilme, hızla değişen toplumsal yaşamın şartlarına uyum sağlayabilme, insanlarla ve doğayla etkili iletişim kurabilme gibi özelliklere sahip bireylerin ve toplumların daha başarılı olacağı düşünülmektedir. Bu doğrultuda bireylerin sosyal hayatı etkileyen hızlı değişim süreçlerine uyum sağlayabilmeleri, yenilikleri ve değişim süreçlerini takip edebilmeleri için okuryazarlıklar da değişim göstermektedir. Toplumların değişen koşullarına bağlı olarak değişen ve gelişen okuryazarlıklar bireyden topluma değişimin kaynağı olabilmektedir.

                   Tüm bu hususlar göz önünde bulundurularak Genel Müdürlüğümüzce öğrencilerimize ulusal ve uluslararası ölçütlerde bilgi, beceri, tutum ve davranışın kazandırılması ile onların girişimci, yenilikçi, dil becerileri yüksek, sorun çözebilen, sistematik düşünebilen bireyler olarak yetiştirilmesi amacıyla 6 okuryazarlık becerisine yönelik olarak okuryazarlık becerileri etkinlik kitapları hazırlanarak yayımlanmıştır.

                21. yüzyıl becerilerinin gelişimi ve bütüncül eğitim anlayışı dikkate alınarak hazırlanan okuryazarlık becerileri etkinlik kitapları setinde; Bilgi Okuryazarlığı Becerileri Etkinlik Kitabı, Veri Okuryazarlığı Becerileri Etkinlik Kitabı, Çevre ve İklim Değişikliği Okuryazarlığı Becerileri Etkinlik Kitabı, Sağlık Okuryazarlığı Becerileri Etkinlik Kitabı, Dijital Okuryazarlık Becerileri Etkinlik Kitabı, Finansal Okuryazarlık Becerileri Etkinlik Kitabı olmak üzere 6 kitap yer almaktadır.

                    Hazırlanan Okuryazarlık Becerileri Etkinlik Kitapları da OGM Materyal web sayfasında yayımlanmış olup https://ogmmateryal.eba.gov.tr/kutuphane/okuryazarlik-becerileri adresinden erişim sağlanabileceği Ortaöğretim Genel Müdürlüğü'nün ilgi yazısında bildirilmiştir.


 

 

Kaynak: Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün 30.03.2023 tarihli ve E21658195115.0473432033 sayılı yazısı.